Belépés

Olvasóink értékelése:  / 4
ElégtelenKitűnő 

Kotsy Nándor született 1925.január 7-én Zalaszántón, a Zalaszántói Kotsy Vizimalom volt tulajdonosa. 1986 óta Ipartestületünk tagja. Igazi iparos családból származik, édesapja Kotsy Ferenc a zalaszántói Iparos Kör alapító tagja és elnöke volt.

Iskolái elvégzése után édesapja mellett nőtt fel.Kotsy Ferenc A II. világháborúban leventeként vett részt, ahol hadifogságba esett. A hadifogság után édesapja üzemében tevékenykedett. Két községben volt daráló üzemük (Karmacs és Bazsi községben), valamint két cséplőgépet is üzemeltettek, télen daráltak, nyáron csépeltek. A zalaszántói darálót (KOTSY VIZIMALOM)1945 november 8-án vette meg szülei segítségével, Major István zalaszántói lakostól a vízjoggal együtt. 1952-ben az államosításnak a Kotsy család is áldozatává vált. Iparengedélyüket bevonták. 1957-ben édesapja visszakapta iparengedélyét és az épületet, valamint a daráló üzemeltetési jogát és 1975-ig üzemeltették.

1963-ban a helyi termelőszövetkezet megalakulása után, mint műszaki vezető dolgozott, és innét is ment nyugdíjba. Nyugdíjazását követően kiváltotta a fafürészelési engedélyt, e mellett kisebb tevékenységeket is folytatott.

1999 eladta a daráló épületét, az új tulajdonos a Balaton-felvidéki Nemzeti Park lett.